"kínai" hagymás csirke
sponsored links
Nem autentikus recept, de aki sokat ebédelt kínai kifõzdékben, annak ismerõs íz. Én nagyon szeretem, és meglepetésemre az egész család jóízûen fogyasztotta.
Ez az étel számomra a tökéletes fogyókúrás étel megtestesítõje. Gyorsan, egyszerûen elkészül, nem kell sok edényt mosatlanítani hozzá, sok a zöldség, rost, fehérje, kicsi a zsírtartalom, színes és finom.
4 adaghoz kell:
500 g csirkemell
3 db vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
egy kávéskanál bio levespor (vagy natúr vegeta mix)
egy ek keményítõ
kb. egy ek szójaszósz
egy ek kókuszzsír (vagy olaj)
bors
1. A csirkemellett csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, a hagymákat elfelezzük, majd hosszanti irányban szélesebb csíkokra vágjuk, a répákat is elfelezzük, majd rézsútosan (vagy ahogy sikerül) fél karikákra vágjuk.
2. A csirkemellet egy tálban elkeverjük elõször a szójaszósszal, majd a keményítõvel, és negyed órára félre tesszük.
3. Tapadásmentes serpenyõben felhevítjük a zsiradékot, és a húsdarabkákat megpirítjuk rajta. A keményítõ nem engedi, hogy a hús levet eresszen, így igazán gyorsan megpirul, nem ég le, viszont omlós lesz.
4. Ha a hús kicsit megpirult, hozzá dobáljuk a zöldségeket is, szintén átpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, borsozzuk, ízesítjük a levesporral, és kb. 10 percig fõzzük, míg a hús és a répa megpuhul.
5. Ne sózzuk.
6. A mártás a keményítõtõl besûrûsödik, a szójaszósztól és a levesportól sós lesz. Elvileg nem igényel ennél többet, de ha a végén nem elég sûrû vagy sós, szójaszósszal ízesíthetjük, illetve egy kevés vízzel elkevert keményítõvel tovább sûríthetjük.
Köretként 4 fõre 250 g natúr rizst fõztem hozzá. A fényképen pontosan egy kiszámolt adag konstatálható.
Egy adag energiatartalma: 195 kcal,
rizzsel tálalva: 420 kcal.
Ez az étel számomra a tökéletes fogyókúrás étel megtestesítõje. Gyorsan, egyszerûen elkészül, nem kell sok edényt mosatlanítani hozzá, sok a zöldség, rost, fehérje, kicsi a zsírtartalom, színes és finom.
4 adaghoz kell:
500 g csirkemell
3 db vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
egy kávéskanál bio levespor (vagy natúr vegeta mix)
egy ek keményítõ
kb. egy ek szójaszósz
egy ek kókuszzsír (vagy olaj)
bors
1. A csirkemellett csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, a hagymákat elfelezzük, majd hosszanti irányban szélesebb csíkokra vágjuk, a répákat is elfelezzük, majd rézsútosan (vagy ahogy sikerül) fél karikákra vágjuk.
2. A csirkemellet egy tálban elkeverjük elõször a szójaszósszal, majd a keményítõvel, és negyed órára félre tesszük.
3. Tapadásmentes serpenyõben felhevítjük a zsiradékot, és a húsdarabkákat megpirítjuk rajta. A keményítõ nem engedi, hogy a hús levet eresszen, így igazán gyorsan megpirul, nem ég le, viszont omlós lesz.
4. Ha a hús kicsit megpirult, hozzá dobáljuk a zöldségeket is, szintén átpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, borsozzuk, ízesítjük a levesporral, és kb. 10 percig fõzzük, míg a hús és a répa megpuhul.
5. Ne sózzuk.
6. A mártás a keményítõtõl besûrûsödik, a szójaszósztól és a levesportól sós lesz. Elvileg nem igényel ennél többet, de ha a végén nem elég sûrû vagy sós, szójaszósszal ízesíthetjük, illetve egy kevés vízzel elkevert keményítõvel tovább sûríthetjük.
Köretként 4 fõre 250 g natúr rizst fõztem hozzá. A fényképen pontosan egy kiszámolt adag konstatálható.
Egy adag energiatartalma: 195 kcal,
rizzsel tálalva: 420 kcal.